ДЕВЕТА ТВОРЧЕСКА!

14.06, СЪБОТА, 18:30ч, АТЕЛИЕ 313

СНИМКИ ОТ ДЕСЕТА ТВОРЧЕСКА!

ДЕСЕТА ТВОРЧЕСКА!: 

"НАЙЛОНОВИТЕ ХОРА" 

Пресечна точка за артисти от всички изкуства. Пространство за театър, кино, музика, литература, за вдъхновение, за споделяне, за генериране на идеи. За свободни, страстни, тревожни творци.

Събитието обединява в една вечер в пространството на Ателие 313 артисти в акции, пърформанси, концерти, дискусии и пр. Творческата! се случва за една нощ между театъра, киното, танца, поезията, музиката, между хепънинга и купона. Свободен си да опиташ. Свободен си да импровизираш. Свободен си да останеш до края или да си тръгнеш. Когато запазим момента на очакване и нетърпение и успеем да разтеглим момента до една нощ, тогава постигаме пространството, за което можем да разказваме и да си спомняме, но не и да преживеем отново.

От 2009 година Ателие 313 инициира 10 Творчески срещи /Първата!-09.01.2009/. Всяко от събитията е провокирано от тема за импровизации, идеи и фундаментален update на пространството-Пета Творческа: „Мрежата”, Шеста Творческа: „Светлината”, Седма Творческа: „Смъртта на предмета”, Осма Творческа: "Революция!"

"Найлоновите хора"-продукт, материал, reject, тиксо и пластмаса, деволюция, социален «шизофреник», «склеротик», мимикрия върху «амортизираната» реалност, кукла-заместител, роля, социална функция, „фасадна” автономна фигура, „изяждаща” своя родител. Диктатор, тоталитарен герой, двойник. Чудовището. И неговите деца. 

ИЗ УЧАСТНИЦИТЕ НА ДЕСЕТА ТВОРЧЕСКА!: 

2 курс "Актьорство за куклен театър" НАТФИЗ-петрушки и клоунади, откъс от "Пук!" от Валери Петров
3 курс "Актьорство за куклен театър" НАТФИЗ-Анна-Валерия Гостанян и Любомир Желев-„Сън”-етюд с маски, „Спомен”-етюд с марионетки
Симона Нанова-откъс от марионетния спектакъл "Звездите на цирка"
Ивета Георгиева и Михаела Михайлова-илюзионен пърформанс
Биляна Бозинарева и Златка Яръмова-стихове
Група за импровизационен театър "ШиЗи Про" 
"Лоши Петли"
Вера Молова и Константин Костадинов-Volim-актьорско танцово-ритмичен етюд и Факир шоу 
Явор Попов-"Гледни точки-кратко пътешествие между допирните точки на хип-хопа и разговорната поезия" 
Надя Митева-китара
Константин Кучев-песни за животни
Явор Недев-китара

ВХОД СВОБОДЕН

Проектът е финансиран от Столична програма "Култура" на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата 2019г. 

9ta Tvorcheska

СНИМКИ ОТ ДЕСЕТА ТВОРЧЕСКА!