VI-та Творческа Среща

Тема: Светлината

Творческата среща - място за импровизации и общуване на артисти от всички изкуства, искащи да развиват и споделят идеите си, отказващи да се примиряват с равнодушието, чиновничеството и средноаритметичното. Всеки може да се изразява, както и когато поиска, да се подготви предварително или да импровизира на момента. Всеки е свободен да се изяви, в което изкуство пожелае. Защото имаме какво да кажем.
Защото така искаме.
Защото имам...е потребност и мисия.
Защото обичаме своето изкуство.
Защото ни пука.

ТЕМА-СВЕТЛИНАТА


Не тази, която ни заслепява от улиците, а онази вътрешната, романтичната, изгубената, която свети в очите понякога. Светлината от старите прожекционни апарати, светлината от свещите, когато имаше режим на тока и си правехме сенки по стените, светлината отвътре навън, светлината, която проблясва в нас, когато се докоснем до изкуството театър и която рискуваме да изгубим.

Милена

ТЕМА-СВЕТЛИНАТА

Изчезващата светлина, стопяващата се светлина, изтласканата светлина, загубената светлина, избягалата светлина, тлеещата, креещата, умиращата, треперещата, агонизиращата, крещящата светлина, болезнената светлина, светлината, която загнива, изнасилената светлина, изсъхналата, погълнатата, изядената и разкъсаната светлина, прогонената светлина, светлината, която няма да се върне, светлината, за която обичаме да си спомняме, измислената, въображаемата светлина, измъчената светлина, раждащата се, възкръсващата из нищото, търсената, виканата светлина, генератора на светлината, проводниците и непроводниците на светлината, светлопроизводителите и светлоотражателите, конфекцията на светлина и единствената светлина, прехода от светлина към мрак и “кокошата слепота”, която следва.

Пепи

ТЕМА-СВЕТЛИНАТА


...Но пламъкът достойно сред толкоз бури оцелява
и сред толкоз разхищавани неща,
приседнал кротко, тихо си догаря
върху началото или на края на свещта.

Тодор

Участници в 6-та творческа среща /засега/:

Цирк “Кумбо”
3 АКТ при НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”
Театрален състав “Импресия”
Стефан Иванов – поезия
Нария Инри Магария и Бенита Примо – “Скачени точки”
Огняна Серафимова – инсталация и изложба
Изложба “Сценография за куклен театър”
Ангел Ненов – изложба “Светлина”
Изложба и презентация на “Граждани за Рила”
Момчил Мясищев – китара
Свилена – китара
Бъни и Хорхе /”Оратница”/ - перкусии
Късометражни филми
Мартин Пенев