VI-та Творческа Среща

Творческата среща - място за импровизации и общуване на артисти от всички изкуства, искащи да развиват и споделят идеите си, отказващи да се примиряват с равнодушието, чиновничеството и средноаритметичното. Всеки може да се изразява, както и когато поиска, да се подготви предварително или да импровизира на момента. Всеки е свободен да се изяви, в което изкуство пожелае. Защото имаме какво да кажем.
Защото така искаме.
Защото имам...е потребност и мисия.
Защото обичаме своето изкуство.
Защото ни пука.

ТЕМА-СВЕТЛИНАТА
Не тази, която ни заслепява от улиците, а онази вътрешната, романтичната, изгубената, която свети в очите понякога. Светлината от старите прожекционни апарати, светлината от свещите, когато имаше режим на тока и си правехме сенки по стените, светлината отвътре навън, светлината, която проблясва в нас, когато се докоснем до изкуството театър и която рискуваме да изгубим.
Милена

Изчезващата светлина, стопяващата се светлина, изтласканата светлина, загубената светлина, избягалата светлина, тлеещата, креещата, умиращата, треперещата, агонизиращата, крещящата светлина, болезнената светлина, светлината, която загнива, изнасилената светлина, изсъхналата, погълнатата, изядената и разкъсаната светлина, прогонената светлина, светлината, която няма да се върне, светлината, за която обичаме да си спомняме, измислената, въображаемата светлина, измъчената светлина, раждащата се, възкръсващата из нищото, търсената, виканата светлина, генератора на светлината, проводниците и непроводниците на светлината, светлопроизводителите и светлоотражателите, конфекцията на светлина и единствената светлина, прехода от светлина към мрак и “кокошата слепота”, която следва.
Пепи

...Но пламъкът достойно сред толкоз бури оцелява
и сред толкоз разхищавани неща,
приседнал кротко, тихо си догаря
върху началото или на края на свещта.
Тодор

С участието на:

3 курс "Актьорство за куклен театър" при НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" с художествен ръководител проф. Жени ПАшова

Театър "Импресия" - Пловдив

Цирк "Кумбо"

Тиа Уесо - Уругвай

"Инри Нария Магария" и Бенита Примо - "Скачени точки"

Стефан Илиев - поезия

Огняна Серафимова - инсталация, изложба-сценография

Мартин Пенев - инсталация

Ива Гикова и Иво Николов - изложба-сценография

Кремена Пенчева - изложба-сценография

Ангел Ненов - изложба-фотография

Момчил Степанов - китара

Асоциация на свободната театрална инициатива - презентация

Неформална група "Граждани за Рила" - презентация, фотоизложба